Waarom huren steeds meer bedrijven opslagruimte?

Het huren van opslagruimte wordt veel gebruikt door particulieren die verhuizen, verbouwen, of simpelweg te veel spullen hebben die ze niet thuis kunnen herbergen. Echter, ook steeds meer ondernemers maken gebruik van Self-Storage voor zakelijke doeleinden. Ook ondernemer? Hier een overzicht van de belangrijkste redenen waarom steeds meer bedrijven een opslagruimte (zouden moeten) huren.

1. Geld besparen

Groei je als bedrijf uit je jasje,  dan is het huren van een tijdelijke opslagruimte het overwegen waard. Het alternatief, zoeken naar een groter bedrijfspand brengt veelal lange termijn verplichtingen met zich mee. Het is misschien nu nog niet bekend of je over een jaar de grote ruimte nog wel nodig hebt. In vergelijking met ruimte in dure winkelstraten zijn de kosten van Self-Storage ruimtes per m2 ook veelal lager, waarmee vele euro’s kunnen worden bespaard. Met een flexibele ruimte kun je snel en makkelijk inspelen op veranderingen door te wisselen naar een grotere of kleinere unit. Door bijvoorbeeld enkel de voorraad naar de unit te verplaatsen hoeft niet het gehele bedrijf te verhuizen. Dit bespaart in de kosten en alle relaties kunnen je op hetzelfde adres blijven bereiken.

2. Seizoensgebonden voorraad en gereedschap opslaan

Veel bedrijven hebben niet voldoende ruimte om voorraad op te slaan die hoort bij een bepaald seizoen. Deze voorraden of gereedschappen hoeven maar een korte periode te worden opgeslagen of juist een korte periode gebruik te worden in bijvoorbeeld de winkel. Een unit kan handig zijn om vast de voorraad op te bouwen voor het komende seizoen.

3. Archief opslaan

Als je bedrijf doorgroeit is er op een gegeven moment geen plek meer om de administratie van alle klanten te herbergen. Van de belastingdienst moet de administratie daarnaast minimaal 7 jaar worden bewaard. Ook voor bedrijf is het handig deze administratie te bewaren als naslagwerk.  Maar is het uit economisch oogpunt verstandig al deze mappen in je kantoorruimte op te laten hopen met je oude archiefmateriaal? Waarschijnlijk niet. Indien je het meest recente archief op kantoor houdt krijg je meer overzicht en kun je het oudere materiaal wat nog wel bewaard moet worden in een unit zetten. Daarnaast kun je slechts bepaalde personeelsleden toegang geven tot de unit om eventueel gevoelige informatie beter te beveiligen. Denk hierbij aan accountants, artsen, advocaten en sales managers.

4. Meer veiligheid

Een Self-Storage locatie kan wellicht veiliger zijn dan je eigen huis of kantoor. Voor belangrijke documenten of prijzige materialen die niet vaak worden gebruikt kan de huur van een Self-Storage unit worden overwogen die de angst kan wegnemen dat de items zullen beschadigen of worden gestolen. Dit kan een alternatief zijn voor het inhuren van een beveiligingsbedrijf om je pand te beveiligen.

5. Opslag tijdens verhuizing of verbouwing bedrijf

Wordt het interieur van het kantoor van een geheel nieuwe look voorzien? Wanneer de spullen van kantoor in de opslag worden geplaatst staan ze veilig opgeruimd en is er op kantoor de ruimte om de verbouwing goed te kunnen uitvoeren. Is de verbouwing klaar kunnen ze weer netjes worden opgehaald. Hiermee is de kans op beschadigingen een stuk kleiner. Bij een verhuizing geeft een opslagruimte de tijd om de ruimte goed in te richten zonder dat alles al in de gang staat opgestapeld.

6. Gebruik je winkel als winkelruimte

Actief in de detailhandel? Winkelpanden zijn duur, het is daarom belangrijk de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken. Dus in plaats van deze kostbare winkelruimte te gebruiken als magazijn kan de gehele ruimte worden ingericht als showroom, de ruimte waar je als ondernemer je spullen verkoopt. De winkelvoorraad kan in een extern depot worden opgeslagen. Dit betekent meer ruimte in de winkel, meer ruimte voor klanten die in je winkel omzet genereren. Dit is zeker bij centrum locaties het overwegen waard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>