Handige opslagtips bij het huren van opslagruimte

Vermijd een zoektocht in uw opslagruimte! Maak een simpele tekening en markeer alle spullen die je later absoluut moet terugvinden. Hang het plannetje tegen de muur en bespaar jezelf een hopeloze zoektocht achteraf.

Zorg voor een vrije doorgang in het midden van de opslagruimte. Plaats alle dozen en materiaal langs de muren.

Houd wat tussenruimte tussen de dozen. Luchtcirculatie zorgt voor een verfrissende werking op uw spullen.

Zet de spullen die je vaak gebruikt VOORAAN in de ruimte

Maak optimaal gebruik van je opslagruimte door tot aan het plafond te stapelen! Steek voor de veiligheid zware voorwerpen onderaan in de dozen, zo heb je een stabiele basis. Plaats de zwaarste dozen onderaan de stapel.

Reiken naar dingen op grote hoogte loopt nooit goed af. Zet een vouwladdertje in je opslagruimte om de dozen te bereiken.

Hou wat basisgereedschap zoals enkele schroevendraaiers, een hamer, een tang en een stanleymes bij de hand, zeker als je demonteerbare voorwerpen opslaat. Handig als je de poten van een tafel wil halen waardoor ze slechts half zoveel plaats inneemt.

Bedek je spullen  met de geschikte beschermingsmaterialen zodat ze in perfecte staat blijven.

Leeg de brandstoftanks van grasmaaiers, onkruidmaaiers en bladblazers alvorens ze op te slaan. Vermijd nare geurtjes en kom na een paar maanden niet tot de vaststelling dat je eiken kleerkast naar grasmaaier ruikt.

Lege vuilnisbakken opslaan? Denk aan spades, tuinslangen en tuingereedschap! Zet ze netjes in de vuilnisbak en maak ruimte voor nog meer spullen!