Tot in maart kan het nog flink vriezen in Nederland. De kou kan veel schade toerichten aan de meubelen die buiten blijven staan tijdens deze wintermaanden.
Soms staat bij de aanschaf aangegeven dat meubels “winter-proof” zijn. Zelfs dan is het het overwegen waard om bij flinke sneeuwval ze naar binnen te halen. Als hiervoor geen ruimte is kan er een speciale hoes over het meubel te trekken die hem beschermt. Zorg voor een ventilerende hoes om eventuele schimmelvorming te voorkomen.
Buitenmeubelen van metaal
Metalen meubelen kun je het beste binnen plaatsen. Sneeuw, kou en regen zorgen dat de meubels snel zullen roesten, wat ze lelijk en kapot kunnen maken. Gegalvaniserd staal zal hier minder last van hebben, maar langdurige periodes van sneeuw en kou kunnnen ook deze beschadigen.Het opbergen van stalen meubels is niet alleen te adviseren in periodes van kou, maar ook wanneer het veel regent.
Houten buitenmeubelen
In de wintermaanden kun je houten meubelen voorzien van een hoes die voorkomt dat deze continu nat en vochtig zijn. Vocht zorgt dat het hout veel sneller rot, waardoor je bij het eerste lente zonnetje door de mooie stoel heen zakt. Voor het beste resultaat gebruik je de hoes het hele jaar, ook als het droog is. Ook vochtige lucht kan de staat van de meubelen verslechteren.
Kunstof meubelen
Zoals valt te verwachten zijn kunstof meubelen minder gevoelig voor vorst en sneeuw dan hout en metaal. Lange periodes van kou kunnen echter wel zorgen dat het plastic scheuren en barsten gaan vertonen. Dus lange tijd hieraan bloot stellen is ook daarbij niet te adviseren.
Kussens
Als de kussens van een meubel verwijderbaar zijn, moet dit zeker gebeuren tijdens de winter. De kussens kunnen gaan schimmelen of beschadigen. Omdat deze kussens vaak niet heel veel ruimte innemen, zal hiervoor vast een plekje op zolder worden gevonden.
Wilt u de meubels naar binnen halen in de winter, maar hier geen ruimte voor? U kunt uiteraard ook een opslagunit huren en de meubels in de winter hierin plaatsen!