Hoe vaak moet je de spullen in je opbergruimtes uitzoeken?

Wanneer je spullen in een self-storage unit zet, of thuis in een doos ergens achterin een kast, wordt vaak: “Uit het oog , uit het hart”. Kortom, er wordt niet meer over nagedacht welke spullen er allemaal staan, zeker als het spullen zijn die je niet vaak gebruik. De kans is groot dat de meeste opgeslagen spullen van waarde voor je zullen zijn en niet zonder reden zijn opgeslagen. Echter, er kan ook rommel tussen zitten die je misschien helemaal niet meer wilt bewaren.

Om te zorgen dat je uiteindelijk om komt in rommel is het verstandig zo nu en dan de spullen in de opslagruimte of deze dozen in de kast uit te zoeken. Zorg dat je genoeg ruimte houdt en zoek periodiek al deze spullen goed uit.

Sorteer van veel tot weinig gebruik

De plekken waar je het meest frequent spullen opbergt zullen de meeste irritatie opwekken zodra er rommel blijft slingeren. Een keukenla die je iedere dag open trekt verdient hierbij dan ook veel aandacht, de spullen in een Self-Storage unit kun je op iets minder frequente basis uitzoeken. Zorg bij opbergruimtes die je iedere dag gebruikt dat er zo min mogelijk onnodige dingen liggen.

Frequent gebruikte items in opslag

In een Self-Storage unit zijn er verschillende spullen die gedurende het jaar in en uit de opslag worden gehaald. Denk hierbij aan zomer- en winterkleding, ski-spullen en decoratie spullen voor in je woonkamer. Deze spullen zul je zeker elk half jaar gebruiken, en het is dan ook verstandig deze goed toegankelijk te laten. Ga zeker 2 keer per jaar door de opgeslagen kleding om te kijken of er misschien iets naar de kringloop kan wat je toch nooit meer aan hebt. Pas het even aan en kijk ook of het allemaal nog past.Past het niet meer? Neem er dan afscheid van of ga wat vaker naar de sportschool.

Spullen die je vaak in en uit de opslagruimte kunnen ook beter in stevigere dozen of containers bewaard worden. Simpele dozen zullen naar veelvuldig gebruik scheuren of inzakken, waarmee de spullen kunnen beschadigen.

Niet vaak gebruikte items

Spullen die je maar weinig gebruikt zul je minder vaak uitzoeken. Wel is het aan te raden ook bij deze spullen jaarlijks alles een keer bij langs te lopen. Van veel spullen die je tegenkomt ben je wellicht al vergeten dat je ze uberhaupt had. Je hoeft deze spullen niet helemaal uit te pakken , maar er even goed tussen neuzen kan zeker geen kwaad. Zo kun je ook goed onderzoeken of alles nog netjes aanwezig en onbeschadig is.

Het controleren van de spullen die je in een berg- of opslagruimte bewaart kan hiermee de beste oplossing te zijn om de opgeslagen spullen goed in kaart te brengen, uit te zoeken wat je niet meer nodig hebt, en om te controleren dat de je spullen nog veilig en onbeschadigd staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>