5 Verhuistips op een rij

Een verhuizing kan de nodige stress met zich meedragen. Hier zijn enkele simpele manieren om niet verstrikt te raken in verhuisdozen en andere spullen tijdens de verhuizing.

Maak een lijst

Begin niet zonder doel allerlei zaken in te pakken! Voor je begint, maak een lijst met welke dingen in welke doos zitten. Nummer de dozen en schrijf dit op de lijst én op de doos. Dit voorkomt nodeloos zoeken in een later stadium. Onthoud ook dat de dozen niet te extreem volgepakt moeten worden, ze moeten immers ook nog van A naar B getilt worden. Houd er ook rekening mee dat tijdens de verhuizing de spullen kunnen gaan schuiven. Wees derhalve extra voorzichtig met vloeistoffen als verf en dergelijke.

Gebruik kleur

In plaats van dozen te nummeren is het ook een goede methode om kleuren toe te wijzen aan kamers. De woonkamer is groen, de badkamer blauw en de slaapkamer rood.  Plak de betreffende stikker op de doos en het is meteen duidelijk waar de inhoud van de doos naar toe moet.

Bewaar belangrijke documenten zelf

Zorg er voor dat je de belangrijke documenten zelf goed bewaart. Stop ze niet tussen de andere spullen in de verhuisdozen. Paspoorten, bankgegevens en facturen horen niet onderin een doos, maar bewaar deze zelf op een logische plaats.

Maak enkele “meteen nodig” dozen

Naar het verhuizen van de spullen zullen je enkele dagen of zelfs weken bezig zijn om alle dozen uit te pakken. Sommige spullen heb je echter meteen nodig, zoals toiletspullen, kleding voor de volgende dag, handdoeken ed. Bewaar deze apart in een doos, zodat je daar meteen bij kunt.

Weinig ruimte – Huur Self-Storage

Wellicht blijkt bij de verhuizing dat in het nieuwe huis toch minder ruimte beschikbaar is als in het oude huis. Het huren van een tijdelijke opslagruimte is dan een goede oplossing. Je kunt beslissen bepaald items te verkopen of weg te gooien en er is op deze manier voldoende tijd om de spullen op een later tijdstip uit te zoeken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>