Schoenen opslaan? Doe het efficiënt!

Hardloopschoenen, wandelschoenen, schoenen voor onder het pak…Hoeveel schoenen kun je dragen? Eén paar tegelijk uiteraard. Wanneer je op vakantie bent en al je spullen naar de opslagruimte hebt gebracht, draagt je misschien hetzelfde paar gedurende de hele zomer.

Aangezien er veel geld besteed is aan alle mooie stappers is het verstandig de schoenen met veel zorg op te slaan. Zodat wanneer je bij een sollicitatie de nette paraat hebt en bij de volgende data de hippe sneakers voor het grijpen liggen.

Het efficiënt opslaan van je schoenen houdt ze niet enkel in een goede conditie, het geeft je in de opslag ook extra ruimte voor je gitaar, fiets, barbecue of wat je ook maar (voor een deel van het jaar of seizoen) in de opslagruimte hebt staan.

Aan de slag!

Begin met het bij elkaar verzamelen van alle schoenen. Neem vervolgens afscheid van de helft. Oké, de helft is wellicht wel erg rigoureus, maar er zitten vast enkele exemplaren tussen die de beste tijd hebben gehad en die je waarschijnlijk niet meer zult dragen. Zitten er gaten in de zolen, heb je ze al meer dan een jaar niet gedragen, of ben je niet van plan ze het aankomende jaar te gaan dragen, is het verstandig ze weg te doen. Doe ze naar de kringloop als ze nog netjes zijn en anders wordt het de prullenbak.

Maak gebruik van schoenendozen

Ben je nog in het bezit van enkele schoenendozen? Stop hier je dure schoenen in zodat deze goed beschermd blijven? Geen schoenendozen meer? Geen probleem. Wikkel je schoenen in krantenpapier. Dit beschermt de schoenen ook en heeft geen negatief effect op hen. Stop bij (nep)leren schoenen ook krantenpapier in de schoenen om de vorm van het leer goed te behouden wanneer ze zijn opgeslagen. Zijn de schoenen ingepakt? Mooi, dan kunnen we door naar de volgende stap.

Stop de schoenen in een doos

Wanneer de schoenen zijn ingepakt, plaats dan eerst de zwaarste schoenen in een degelijke, dubbelgolfs verhuisdoos: Bergschoenen, skischoenen, laarzen etc. Werk op deze manier de doos vol, zodat het lichtste schoeisel als sandalen bovenin eindigt. Je kunt eventueel sokken en andere zaken als opvulmiddel gebruiken, maar houd het simpel. Wanneer je in je opslagruimte op zoek gaat naar spullen, wil je weten waar je exact moet zoeken. Scheid de spullen daarom zo veel mogelijk.

Tot slot

Tot slot kun je ook aanverwante artikelen als schoenpoets, spray en andere beschermingsmiddelen bij de doos instoppen. Zo heb je alles mooi bij elkaar wanneer je de schoenen weer kunt gebruiken.

En daar gaat het uiteindelijk om bij je opslagruimte: Een veilige en gemakkelijke plek om spullen op te bergen die je in de nabije toekomst weer kunt gebruiken. Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>