Kies de juiste doos voor je verhuizing

Bij een verhuizing of het huren van een opslagruimte zorgt het kiezen van het juiste formaat verhuisdoos voor een goede bescherming van je spullen. Maak daarom een goed afweging en kies de juiste maat

Gelukkig ben je hier niet afhankelijk van het formaat bananendoos die je bij de Albert Heijn uit de grabbelton vist. Bij een bouwmarkt, verhuizer of Self-Storage bedrijf heb je vaak de keuze uit een ruim assortiment dozen, waarmee je altijd het juiste formaat huurt voor je ruimte. Het kiezen van je juiste verhuisdoos, maakt het verhuizen en verplaatsen, maar zeker het uitpakken van de spullen, een heel stuk makkelijker!

 

Speciale maten

Je kunt kiezen voor verhuisdozen die geschikt zijn voor specifieke spullen.

Kledingbox

In plaats van je kleding op te vouwen in een normale doos of het te verkreukelen in een vuilniszak, is het gebruik van een kledingbox een goede optie. Bij het uitpakken kun je overhemd met hanger en al direct in de kast hangen, zonder te strijken of extra handelingen uit te voeren. Dit kan redelijk wat tijd besparen.

Dozen voor glaswaren

Er zijn specifieke dozen te verkrijgen voor glazen. Deze hebbn vaak een dikker buitenzijde om het fragiele glaswerk extra te beschermen. Soms zijn deze verkrijgen met kartonnen afstandshouders, zodat het glaswerk niet tegen elkaar stoot tijdens het vervoeren

 

Kies een kleine of grote verhuisdoos

Wanneer je voor het besluit staat te gaan voor een grote of een compacte doos, houd dan vooral rekening met het gewicht van de spullen die er in moeten. Het doel hierbij is dat een gevulde doos licht genoeg is om zonder enorme inspanning te verplaatsen. Hoe zwaarder de spullen, des te kleiner de doos!

Boeken zijn bijvoorbeeld veel zwaarder dan menigeen zich  realiseert. Deze dienen dan ook altijd te worden vervoerd in relatief kleine, gemakkelijk te tillen boekendoosjes. Voor beddengoed, (plastic) speelgoed en decoratiemateriaal zijn grote dozen het meeste geschikt. Deze spullen zijn veelal niet al te zwaar, maar wel volumeneus.

Wordt er een opslagruimte gehuurd en worden de dozen flink opgestapeld? Houd er dan rekening mee de zware dozen onderop te plaatsen en de licte bovenop. Dit voorkomt inzakken van de dozen en beschadiging aan de spullen.

Kortom…

Een beetje tijd besteden aan het plannen van een verhuizing en het kiezen van een erbij passende verhuisdoos kan veel frustratie en tijd schelen én kan voorkomen dat spullen beschadigd aankomen op het nieuwe adres.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>