NIEUWS

5 Goede redenen om kleiner te gaan wonen

By Nieuws

Wil je graag wat kleiner gaan wonen? Je bent niet de enige! Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat 60% van de mensen die groter wonen dan 185 m2 (mensen in de VS wonen over het algemeen wat ruimer dan Nederlanders) graag zouden willen downsizen, dus kleiner wil wonen. Er zijn verschillend redenen om kleiner te willen wonen: kinderen die het huid uit gaan, kostenbesparing of gewoon het woongemak vergroten.

Hier zetten we 5 mogelijke redenen op een rijtje:

1. Het kost minder werk

Des te groter je huis, des te meer ruimte en spullen er zijn die je aandacht vragen. Het kost meer tijd en energie het huis schoon te houden. Meer slaapkamers, een grote tuin, kelder of wellicht zelfs een zwembad. Een kleinere woning kost hierbij een stuk minder energie en tijd om te onderhouden. Kortom: er blijft meer tijd over om dingen te doen die je zelf leuk vindt.

2. Bespaar geld

Over het algemeen zijn kleinere huizen goedkoper (hippe appartementen in oude stadscentra daargelaten) dan grote. Hiermee kan dus flink op de vaste lasten worden bespaard, wat kan worden gebruikt voor een leuke vakantie of aanvulling van pensioen. De lagere lasten komen voort uit o.a. een lagere hypotheek, maar ook een lagere energierekening en lagere onderhoudskosten.

3. Schep orde in de chaos

Als je kleiner gaat wonen, moet je je spullen beter uitzoeken en alleen bewaren wat je echt nodig hebt. Alle overbodige spullen kunnen hiermee de deur uit (declutter!)

4. Decoreer je huis met meer aandacht

Aangezien er minder ruimte is, zal elke item waarmee de woning wordt gedecoreerd een grotere impact hebben op de gehele uitstraling. Er zal dus beter worden nagedacht over de exacte inrichting, elk aspect krijgt hierbij meer aandacht. Hierbij geldt vaak “less is more”, waardoor de inrichting wellicht opgeruimder, en meer als een geheel oogt.

5. Ervaar minder stress

Gecombineerd leveren de lagere uitgaven, verminderde werk voor onderhoud en een opgeruimder huis minder stress op voor de huiseigenaar. Minder spullen in een compactere ruimte geeft mogelijkheid om meer relaxt te worden.

Ook kleiner gaan wonen? Alvast succes met downsizen!

Wat te doen met verhuisdozen na de verhuizing

By Nieuws

Eindelijk, alles uitgepakt. Alle dozen zijn leeg. Je hebt een plekje gevonden voor alle dierbaarheden in het nieuwe onderkomen. Dan blijft er nog één ding over: wat moet je toch met al die verhuisdozen die je nu over hebt? Gooi je ze gewoon weg? Natuurlijk niet! Er zijn vele andere mogelijkheden voor de overgebleven dozen die veel beter zijn.

Hier enkele suggesties wat te doen met de overgebleven verhuisdozen:

 

Wat te doen met overgebleven verhuisdozen na een verhuizing

Recyclen:

Sommige dozen zullen zijn beschadigd of vuil geworden, dusdanig dat ze niet meer kunnen worden gebruikt voor een volgende verhuing.  Zet deze apart en breng ze naar de oud papier container waar ze alsnog een tweede leven krijgen.

Bewaren:

Maak niet de fout dozen weg te gooien die nog in een uitstekende staat verkeren. Zonde! Weet je nog hoe lastig het was goede stevige verhuisdozen te vinden voor deze verhuizing? Gebruik deze dozen om spullen te bewaren die je niet direct nodig hebt en zet het bijvoorbeeld in je schuur of kelder. Dozen die je op dit moment niet kunt gebruiken vouw je in elkaar, zo nemen ze niet zo veel ruimte in. Ze staan voor je klaar mocht je besluiten wederom te verhuizen.

Weggeven:

Wanneer je inschat een langere tijd geen verhuisdozen nodig te hebben en je hebt geen goede plek om ze zo lang op te slaan, zijn er altijd mensen die lopen te springen om een stel handige verhuisdozen. Je broer die verhuisd, of bijvoorbeeld de buurvrouw die flink aan het reorganiseren is. Wanneer zij deze dozen van je krijgen toven je bij hen in ieder geval een glimlach op het gezicht. Ken je zo niemand in je directe omgeving die dozen zoekt, kun je ook de dozen op een weggeefhoek op Facebook plaatsen, grote kans dat er zo iemand bij je op de stoep staat.

Verkopen

Dan is er uiteraard altijd nog marktplaats. Als je een wat groter aantal dozen hebt, liefst allemaal in dezelfde maat, kunnen zo ook nog best wat geld opleveren. Vermeld even de exacte maten en aantallen en wie weet ben je er zo van af én levert het nog een klein bedrag op, waarmee je een deel van de aanschafprijs weer terugverdient.

Een laatste tip:

Bedenk vooraf wat je na de verhuizing met de dozen gaat doen. Dit voorkomt stress tijdens het uitpakken bij je verhuizing. Succes!

Nu uw opslagruimte voor de deur met de Mobi Container

By Nieuws

Wat is een MOBI CONTAINER?

Een ‘MOBI CONTAINER’ is een zeer hoogwaardige goed geventileerde, afsluitbare en waterdichte opslagcontainer waar uw waardevolle spullen gegarandeerd veilig in opgeslagen kunnen worden. De ‘MOBI CONTAINER’ heeft een binnenafmeting van (L)2770x(B)2100x(H)2050mm, met een inhoud van ca 12m³.

Hoe werkt de MOBI CONTAINER?

Heel simpel. De MOBI CONTAINER wordt ‘s morgens bij u voor de deur geplaatst op een speciaal hiervoor gemaakte lage (slechts 55cm) aanhangwagen met ‘comfort instap’. Uiterlijk aan het einde van de dag halen we deze weer op. U heeft dus de hele dag de tijd om de container in te laden. Wij slaan de container droog en verwarmd voor u op totdat u uw spullen weer nodig heeft.

De voordelen van een MOBI CONTAINER

 • U hoeft de spullen maar één keer in en uit te laden
 • Voor korte of langere huurperiode
 • Onze opslag is verwarmd, droog en beveiligd
 • Ruime, goed geventileerde containers
 • Wij bezorgen en halen de container op
 • Perfect te combineren met onze ‘Selfstorage’ mogelijkheden*
 • Inclusief 1 vastzetstang, spanbanden en 10 verhuisdekens

*Combineer de MOBI CONTAINER met onze ‘Selfstorage’ mogelijkheden! U kunt bijvoorbeeld zware spullen die u voorlopig niet nodig heeft opslaan in onze MOBI CONTAINER. Voor de kleinere spullen of spullen waar u regelmatig gebruik van maakt kunt u een ‘Selfstorage’ ruimte op maat huren zodat u nooit teveel betaald. Damo Selfstorage biedt u alle mogelijkheden om snel, gemakkelijk en goedkoop uw spullen op te slaan

Wat kost een MOBI CONTAINER?

De MOBI CONTAINER bij u neerzetten en vol weer ophalen kost € 55.– *¹
De MOBI CONTAINER vol bij u terug bezorgen en leeg weer ophalen kost € 55.-
De MOBI CONTAINER bij ons binnen droog en verwarmd opslaan kost € 109.- per maand

*¹ prijs geldig voor adressen binnen een straal van 10km rond Hillegom, meerprijs >10km is € 1.75 per km
*² prijs geldig voor adressen binnen een straal van 10km rond Hillegom, meerprijs >10km is € 1.75 per km
*³ minimale huurtermijn is 2 maanden (8 weken), daarna per week opzegbaar
*⁴ prijzen zijn inclusief btw

Zo benut je de kleine badkamer beter

By Nieuws

Woon je in een klein appartement? Je zult dan creatief met de beperkte ruimte om moeten gaan om het leefbaar te houden. Hier enkele tips om het maximale uit de beperkte ruimte te halen. Als verhuizen naar een grotere woning geen realistische optie is, lees dan de rest van het artikel.

Maak alles multifunctioneel

In een kleine ruimte is het handige als de verschillende elementen meerdere functies hebben. Denk aan een combinatie bed en bank.

Benut de deur

Kijk naar die mooie deur, allemaal ruimte die wacht om gebruikt te worden. Installeer enkele  handdoekrekken en geef de deur een functie.

Benut de binnenzijde van je kastdeurtjes

Hang rekken aan de binnenzijde van de deurtjes voor onder andere de haardroger en de krultang. Plaats in je bovenkastje een magnetische strip, handig voor de nagelvijl, nagelknipper en haarschuifjes

De hoogte in

Kijk naar boven in de badkamer en wat zie je? Waarschijnlijk niet veel. Ongebruikte ruimte die efficiënter benut kan worden

Plank boven deur

Plaats een plank boven de deur waar je extra handdoeken en toiletpapier kun opslaan. Maak in de doucheruimte plaats om enkele bakjes aan een rail te bevestigen voor zeepjes en andere douche benodigdheden.

Met enkele van deze tips kun je hopelijk er net iets meer uit de beschikbare ruimte halen. Maar laten we ook vooral niet de voordelen vergeten van een kleine badkamer, je hebt hoe dan ook minder schoonmaakwerk!

How-to: Maak van je huis een vakantieresort

By Nieuws

Wil je je huis omtoveren in een vakantieresort? Dat kan tegenwoordig gemakkelijk door middel van aanbieders als Airbnb, een plek waar mensen hun eigen huis verhuren aan reizigers. Heb je nou wat ruimte over in huis of ga je zelf een weekje weg? Wellicht is het interessant om dan zelf je huis eens te verhuren.

Bij Airbnb hebben sinds haar oprichting in 2008 al ongeveer 60 miljoen mensen een accommodatie geboekt, en biedt de site inmiddels meer dan 2 miljoen verschillende accommodaties aan. Bent u de volgende?

Waarom je huis aanbieden aan vakantiegangers?

Naast dat het feit dat het een leuk zakcentje oplevert, is het ook de ideale manier om je huis netjes en geordend te houden. Of je nu een kleine kamer over hebt of een compleet huis hebt te verhuren, op een verhuursite als Airbnb is er altijd iemand die het wil huren.

Wat moet je regelen?

Belangrijke zaken die je moet regelen voordat je succesvol je huis kunt verhuren:

 1. Bekijk of je aan specifieke eisen moet voldoen vanuit de lokale overheid
 2. Schrijf je in op een verhuursite (zoals bijvoorbeeld Airbnb)
 3. Ruim je huis op. De ruimte moet uiteraard een beetje toonbaar zijn voor de gasten. Staat het wat vol? Verkoop overtollige spullen of plaats het in je opslagruimte
 4. Neem goede foto’s. Goede foto’s zijn zeer belangrijk, dit verkoopt uiteindelijk de ruimte die je gaat verhuren, vaak koppelt airbnb je aan een professionele fotograaf, en dit helemaal gratis!
 5. Neem geen risico’s.  Vaak koppelt airbnb de huurders aan een social media account zoals facebook, ook kun je klanten vragen om een identiteitsbewijs te sturen, zodat je precies weet wie jij in je huis krijgt.

Hiermee moet niks u meer in de weg staan om uw eigen huis te verhuren. Succes!